1970 Malatya'da doğdu.
1970 Malatya doğumlu olan Ender Doğan’ın müzik hayatı 1984’te Eyüp Musiki Derneğinde başladı. Klâsik Türk Musikisi camiasından birçok sanatçının yetiştiği sanat ocağı olan üniversite korosunda 5 yıl boyunca Süheyla Atmışdört hocanın rahle-i tedrisinde bulundu. Kendisini, hem iyi bir neyzen hem de Klâsik Türk Musikisi icra üslubunu benimsemiş iyi bir okuyucu olarak yetiştirdi.
1994 yılında TRT İstanbul Radyosunun yaptığı ses yarışmasında İstanbul Bölgesi ikinciliğine layık görüldü. Aynı yıl TRT İstanbul Radyosuna “Neyzen” olarak girdi. 1996’da İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu ve 1998’de İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarında master kazandı.
Ender Doğan, ney sazı ile 1987’de tanıştı. Bu alanda önemli üstad şahsiyetlerden feyiz aldı. Niyazi Sayın, Aka Gündüz Kutbay gibi meşhur hocaların kasetlerini dinleyerek kendisini geliştirmeye çalıştı, özellikle Neyzen Süleyman Erguner'in Ney metodundan eksiklerini tamamlamaya çalıştı. Ve son yıllarda Neyzen Sadreddin Özçimi’den büyük istifadesi oldu. Amatör bir ruh ile çalışmalarını sürdüren sanatçı birçok grup içerisinde Neyzen veya ses sanatçısı olarak görev almıştır. İstanbul Fasıl Topluluğu, Dergah Tasavvuf musikisi topluluğu, Grup Dervişan bunlardan birkaçıdır.
Ender Doğan, bu topluluklarla birlikte Almanya, İsveç, Hollanda- Hırvatistan, Malezya gibi ülkelerde konserlere iştirak etti. Ayrıca Hollanda, Fransa, Avusturya gibi ülkelerde de solo konserler verdi. Yapımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen İstanbul Şarkıları, İstanbul Türküleri, Yahya Kemal Beyatlı, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek şiirlerinden bestelenmiş eserlerin icra edildiği CD ve kasetlerde görev aldı.
Neyzen Ender Doğan, daha çok Tasavvuf musikisine gönül vermiş ve bu alanda, “Dost Aşkına, Hoş Avaz, Sufi Nağmeler” gibi birçok albüme imza atmıştır. İki adet Ney CD ve kaseti olan sanatçı, üçüncü Ney Taksimleri CD’sini hazırlamaktadır. Sanatçı ayrıca Ney ve Kudüm imalatı ile uğraşmaktadır. Eyüp Sultan’da küçük, münzevi atölyesinde Ney ve Kudüm yapımını sürdürmekte ve Ney dersleri vermektedir.
Kategorisindeki Diğer Biyografiler